Piroger

pirog.jpg

20st 250 grader i 5-10min.

Degen:1½ l Vetemjöl
½ pkt Jäst
1 msk Salt
100 g Margarin
½ l Mjölk

Smula ner jästen i bunken.
Smält margarinet blanda med mjölken
det ska vara finger varmt.
Rör i salt och mjöl.
Låt inte degen bli allt för lös.
Jäses i 45 min.

Degen delas upp i 20 delar.

Köttfärs röran:

½ kg Köttfärs
2 st Gröna paprikor stora.
2 st Gula lökar stora.
1 burk Krossad tomat
1 knippe persilja. ( jag tar fryst ganska mycket)
Krydda med Salt o Svartpeppar.

Gör så här:
Fin hacka löken och skär paprikorna ganska fint också.
Stek löken mjuk ha i paprika bitarna stek vidare.
Ta i köttfärsen i blandningen se till att den smular sig riktigt.
Häll i den krossade tomaten persiljan och kryddorna.
Låt det hela puttra på så det nästan inte finns någon vätska kvar.

Kavla ut en av de 20 bitarna deg till en lång oval
lägg 3-4 tsk kött röra på mitten undvik att få någon röra på kanterna
lättast om röran fått svalna.
Ta tag i mitten och tryck ihop längst pirogen
man måste vara noga annars går dom upp.
Pensla med ägg och in i ugnen.

Gott till:
Cremé Fraiché blandat med pressad vitlök,
salt,vitpeppar samt lite persilja i.
Samt en grön sallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: