MOUSSAKA

( en svensk variant )
4-6 port
4-5 hg Köttfärs
2 gula Lökar
1-2 msk Vetemjöl
1 burk Krossadtomat
1 msk Tomatpuré
1 1/2 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
10 kokta Potatisar
3 dl Vispgrädde
3 dl riven Ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°.Börja med att skala och koka potatisen.
Medan potatisen sköter sig själv.
Fin hacka löken fräs på den , i med köttfärsen bryn den .
Ha i krossad tomat, tomat purén, salt ,
(krossad)svartpeppar rör runt lite.
Strö över mjölet och blanda ner,
häll i grädden och låt det puttra några minuter.
När potatisen är nästan klar
(det gör inget om den är lite hård i mitten)
skär den då i skivor (ta hälften till botten)
och lägg i botten på en smord form.
Häll all köttfärs blandning över potatisen
samt strö över den rivna osten(spar lite att ha överst)
Lägg nu resterande potatis över alltsammans och strö över
den sista rivna osten.
Ställ in i ugnen i ca 20 min, eller tills det blivit gyllenbrunt.
Lite grönt till är gott.

Annonser

Ett svar

  1. […] före i tidtabellen så det räcker och blir över. Har redan bestämt att jag ska bjuda på svensk mousaka på annandagen. Kanske handlar hem till det med i morgon. Juldagen ska vi till syrran. Hon kunde […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: