Het gryta.

Det här behövs för ca 4 portioner:500 g Fläskkött (schnitzel eller bog)
3 msk margarin
2 gula lökar
2 morötter
1 purjolök
1 ½ tsk curry
1 ½ dl vatten + 1 buljongtärning
3 msk äkta kinesisk soja
1 msk chilisås
½ msk vinäger
½ msk salt (prova utan först)
½ tsk chilipeppar
Tillbehör:
Chutney, jordnötter, skalade räkor
Gör så här:
1. Skär köttet i strimlor.
2. Skala och skiva grönsakerna.
3. Byn köttet i lite margarin och lägg över det i en gryta,
som det går att servera ur.
Bryn därefter gul lök och morötter med curry i stekpannan.
Blanda ner det i köttgrytan.
4. Späd i stekpannan med buljong och häll skyn samt soja,
vinäger och chilisås i grytan.
Koka under lock på svag värme ca 10 minuter.

5. Tillsätt purjolöken och låt grytan
koka ytterligare ca 15 minuter under lock.
Smaka av.
6. Ställ skålar med tillbehören bredvid,
gärna också kryddgrönt
så att var och en kan sätta sin egen personliga smak på grytan.
Gott att servera till:
Kokt ris, en grön sallad och ett brytbröd att suga upp skyn med.

Receptet kommer från Benny.
Tack kul med lite nya grejor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: