Eva’s Fisk i ugn.

175-200° (5-6 port)Detta behöver du:

2 Torskblock à 400 gr
2 Gulalökar
2-3 Tomater
Salt/vitpeppar
Ketchup
Såsen
4 msk margarin
4 msk Vetemjöl
6 dl Mjölk
½ tsk salt
ca 1 krm vitpeppar.

Gör så här:
Smält margarinet vispa ner mjölet häll i lite mjölk i taget
vart efter såsen tjocknar. OBS: Vispa hela tiden.
När första bubblan kommer så slutar såsen tjockna
den skall vara lite krämig låt den koka i 2-3 min.
Gör nu detta:
Hacka lökar och tomater ganska fint
sprid ut i botten på en ungssäker form.
Lägg dom väl tinade fiskblocken ovanpå.
Salta och peppra över blocken lite försiktigt.
Ringla lite ketchup över fiskblocken lite kors o tvärs.
Häll nu den färdiga vitasåsen över i första hand fiskblocken ,
sen lite över allt i formen.
175-200° i ca 40-45 min .
Kika in så det inte blir bränt.
Serveras med Ris.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: