RÅGBRÖD

1 liter Långfil
7 hg Rågsikt
3 hg 4-sädesslag
3 dl Sirap
1 tsk Bikarbonat
2 tsk Bakpulver
1 msk Anis
1 msk Fänkål
Gör så här:
Här är det bara att röra ihop allt till en slät smet.
Smörj en långpanna med lite margarin.
Häll i smeten och släta till den.
Nu ska den gräddas i 45 min på 100°.
Sen 20 min på 150°.
Stäng av ugnen och låt brödet stå ytterligare 15min.
Ett mörkt bröd typ kavring gott till jul.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: